Jučer, 23. travnja 2024., upriličeno je svečano otvaranje retrospektivne prodajne izložbe radova nastalih tijekom proteklih deset godina održavanja likovne kolonije BuLiK.

Tom prigodom kraćim osvrtima okupljenima su se obratili ravnatelj Ivan Jukić i pedagoginja Maja Škalić. U kraćem prigodnom programu koji je vodila učiteljica Vesna Karalić-Kladarić recitacijama su se predstavili učenica Inga Kovačević i učenik Ante Martinović, a tradicionalnim slavonskim notama i pjesmom okupljene su razveselili učenici Fran Budrovac i Jan Perić.

Naposljetku se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Marin Mandarić pohvalivši ideju i izvedbu likovne kolonije BuLiK i rad Osnovne škole Budrovci, te je službeno otvorio izložbu. Uslijedilo je razgledanje izloženih radova uz ugodno druženje i ukusne domaće kiflice koje su pripremile školske kuharice.

U prostoru Kuće Reichsmann izloženi su radovi akademskih i amaterskih slikara okupljenih u nekoliko udruga, kao i hobista i zaljubljenika u likovnu umjetnost. Izloženi radovi moći će se pogledati i kupiti od 23. do 28. travnja, ujutro od 9:00 do 11:00, te poslijepodne od 17:00 do 19:00 sati.

Izvor: Osnovna škola Budrovci/Igor Barišić
Foto: Moje Đakovo