Jučer, u nedjelju 17. listopada, Lovačko društvo „Lisica“ Punitovci upriličilo je otvorenje sezone skupnih lovova. Bio je to lov na grabežljivce – čagalj, lisica, šojka te lov na fazana i divlju svinju. Tridesetak lovaca među kojima i gosti iz Vuke, Ivanovaca, Piškorevaca i Koške okupilo se u lovnim objektima uz rijeku Vuku, na ivici šume na  mjestu koje je nekada bio pašnjak nekadašnjih stanovnika Starih Punitovaca. Lovu je nazočio i Dragan Zlosa, dopredsjednik LS OBŽ, ujedno i lovac Donje Motičine, a i voditelj lovno-gospodarstvene osnove punitovačkog društva.

Nakon doručka kuhanih kobasica postrojenim lovcima pozdravne riječi uz napomene o lovu uputili su predsjednik Josip Konjušak i lovnik Jozo Kristek uz pohvale Dragana Zlose o radu društva i napomenu da je rijetkost u lovu kao danas vidjeti 17 lovačkih pasa, rijetkost i u lovu s puno većim brojem lovaca.

Po završetku lova postrojeni lovci odali su počast ustrijeljenoj divljači, 6 fazana, koka i šojka. Uslijedilo je druženje uz lovački čobanac, majstora Zvonka Konjušaka.

Izvor|Foto: Mirko Knežević