Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe koji će se održati od 30. rujna do 3. listopada 2021. godine u Osijeku, Našicama i Đakovu.

Pozivaju se svi zainteresirani tamburaški orkestri i komorni tamburaški ansambli koji njeguju tamburašku glazbu da se prijave na 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Prijavnica za sudjelovanje na Festivalu ispunjava se digitalno i može se pronaći na sljedećoj poveznici. Prijave su otvorene do 1. rujna 2021. godine. Detalje o ovogodišnjem Festivalu moguće je pronaći u propozicijama na poveznici.

Propozicije 44. MFUTG 2021.

Prijavnica 44. MFUTG 2021.

Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticanje i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske. Posebnost ovogodišnjeg Festivala je i u tome što se obilježava 60. godišnjica od održavanja prvog Festivala.

Ovogodišnji 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe će se održati u revijalnom izdanju, a Hrvatski tamburaški savez u Osijeku će ovisno o epidemiološkoj situaciji i ograničenjima donositi odluke o provedbi Festivala.

Sve informacije o 44. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe mogu se pronaći na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Izvor|Foto: Hrvatski tamburaški savez