Foto-kino klub Đakovo povodom 70. obljetnice postojanja organizira izložbu pod nazivom “70 godina za Đakovo”. Otvorenje izložbe bit će upriličeno sutra s početkom u 19:00 sati u Centru za kulturu.

Skupina ljubitelja fotografije u ljeto 1951. godine osnovala je Klub foto i kino amatera Đakovo. koncem 50-ih razvija se i filmski amaterizam. Kroz Klub i tečajeve u ovih 70 godina rada prošlo je više od 350 članova. Tridesetak najvećih zanesenjaka ostalo je vjerno Klubu koji je svojim radom pratio sva događanja u gradu i bilježio ih kako kroz fotografije tako i na filmskoj traci. Suradnjom s Televizijom Zagreb izvještavali su preko medija o događanjima u Đakovu. Snimanjem Đakovačkih vezova, Đakovačkih kronika, Amaterskih filmova i organiziranjem festivala i izložbi klub je skupio veliku količinu fotografija i filmskog materijala. U posljednje vrijeme Klub i dalje bilježi uspjehe na brojnim Salonima fotografije i Filmskim festivalima.

U povodu obilježavanja 70. obljetnice osnivanja Foto-kino kluba đakovo i Dana grada, Klub se predstavlja s izložbom 70 godina za Đakovo. Na izložbi je postavljeno 230 fotografija zgrada, ulica i naselja u gradu sa svim detaljima i promjenama u proteklih 70 godina. Neke od fotografija nostalgično nas vraćaju u neka stara vremena dok druge svjedoče o nezaustavljivim promjenama, razvoju u napretku našega grada. Ova izložba samo je mali dio iz arhive koja će i dalje rasti zahvaljujući članovima kluba.

Izvor|Foto: Foto-kino klub Đakovo