[9.12.2023.] Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić bit će otvorena u subotu 9. prosinca 2023. godine u prostorima Spomen-muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu. Svečanost započinje u 11:00 sati. Organizator izložbe je Galerija Martin Borković Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Iris Mihatov Miočić suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana.

Izložba je dosad bila postavljena u Gradskom muzeju Križevci, u samostanu franjevaca konventualaca u Puli, u interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas sacra Šibenske biskupije u Šibeniku, u svečanoj dvorani Ivan Pavo II. sisačkog Velikog kaptola, u Galeriji Martin Borković Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u dominikanskom samostanu Blaženog Augustina Kažotića, na zagrebačkoj Pešćenici, u Muzeju grada Pakraca, u prostorima Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, u Veloj crikvi – Assunta u Rijeci i u crkvi svetog Josipa na splitskom Mertojaku i u prostorima Udruge Zelene i plave Sesvete u Sesvetama.

Izvor: Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera
Foto: Moje Đakovo