Otvorenje “Adventske priče” lokalnih obrta, udruga, obiteljskih gospodarstava, ali i domaćih radinosti sutra u 10 sati na Strossmayerovu trgu uvod je u najzanimljiviji dio manifestacije Advent u Đakovu, koju organiziraju Grad, Turistička zajednica i Univerzal, uz suorganizaciju Državne ergele. Svi će oni svoje proizvode i usluge ponuditi u 13 drvenih kućica.

U isto će vrijeme djeca đakovačkih vrtića pred katedralom kititi božićne jelke ukrasima koje su sami izradili, u čemu će im i ove godine pomoći gradonačelnik Marin Mandarić, a potom će im knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice pričati najljepše božićne priče. Mališani će biti sutra i prvi posjetitelji Gradskoga klizališta, iako će novu sezonu zabave na ledu prigodnim kraćim glazbenim programom službeno otvoriti Nazorovi i Ćolnićevi školarci nešto kasnije, u 11 sati. Prvog je dana klizanje za sve besplatno!

Dok se vrtićarci budu družili u predblagdanskom ugođaju, Trg je ujedno polazna i zadnja stanica adventskih vožnji fijakerom Državne ergele, za koje postoji veliko zanimanje u svim terminima vožnje. Prvi je koncert u sklopu Adventa u Đakovu nastup vrsnih glazbenika okupljenih u Big benda Požega, najavljen za sutra u 20 sati.

– Ohrabreni prošlogodišnjim uspješnim Adventom u Đakovu odlučili smo primijeniti istu koncepciju i pružiti građanima ono što im se najviše svidjelo, rekao je gradonačelnik Mandarić najavljujući sajamsko-zabavnu manifestaciju koja će na središnji gradski trg, vjeruju organizatori, u drugoj polovici prosinca privući brojne posjetitelje. Ima i jedna novost ovogodišnjega programa – Đakovačka božića utrka na 5 i 10 kilometara u organizaciji Grada i udruge Fit&Strong Đakovo 23. prosinca od 17 sati, sa startom na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Za utrku je već u obje konkurencije, na pet i 10 kilometara, ukupno prijavljeno gotovo 200 trkača.

Danijel Geošić

PROGRAM ADVENTA U ĐAKOVU 2018.