Jučer, 6. rujna, u 13:00 sati, u smještajno-obučnom policijskom centru ”Spačva” načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, koji je ujedno i zapovjednik natjecanja ”4. memorijal Šimo Đamić – Štit domovine – Đakovo 2022.”, otvorio je natjecanje za najspremnijeg policijskog službenika i najspremniju policijsku službenicu. 

U smještajno-obučnom policijskom centru ”Spačva”, 71 natjecatelj započet će pripreme za utrku te će u narednim danima svi biti obvezni proći zahtjevne kvalifikacije u vještinama gađanja iz kratkog naoružanja i jurišne puške, veslanja kajakom, plivanja i motoričkih sposobnosti. 

Nakon kvalifikacija formirat će se konačna startna lista po kojoj će sukladno bodovima natjecatelji u petak, 9. rujna krenuti na natjecanje za najspremnijeg pripadnika i pripadnicu Ministarstva unutarnjih poslova.

Samo natjecanje će se provoditi na širem prostoru Osječko-baranjske županije. Start utrke bit će u Trnavi, potom će prolaziti kroz šumovito i obradivo zemljište preko područja Kondrića, Đakovačkih Selaca prema Đakovu gdje se utrka završava ispred katedrale.

Završni prigodni program ”4. memorijala Šimo Đamić – ŠTIT DOMOVINE Đakovo 2022” počinje u petak, 9. rujna u 11 sati ispred katedrale Svetog Petra u Đakovu, na kojem će posjetitelji moći pogledati padobranski skok iz helikoptera, nastup policijske klape Sveti Mihovil te pokazne vježbe specijalnih i interventnih jedinica policije. Također, na štandovima će biti izložena oprema koju policijski službenici koriste tijekom obavljanja policijskih poslova, kao i vojno-taktička oprema raznih proizvođača. Na štandovima će također promovirati Grad Đakovo i Turistička zajednica Grada Đakova, te Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska