OTVORENO PRVENSTVO TENISKOGA KLUBA ĐAKOVO

Teniski klub Đakovo bio je od 13. do 17. rujna domaćin Otvorenoga prvenstva TK Đakovo na kojemu su nastupile tenisačice i tenisači do 12 godina.

Jakov Tomić prvi

U muškoj konkurenciji nastupila su dva igrača: kao prvi nositelj Jakov Tomić i Ivano Tavić. Tomić je u drugom kolu bio bolji od Luke Šetala sa 6:4 i 6:1, a zatim je u polufinalu bio bolji od Dasara Ymerija. Bio je to pravi ispit za mladoga đakovačkoga tenisača jer je meč odigran u tri seta. Nakon uvjerljivoga prvoga seta (6:2) Ymeriju je pripao drugi set sa 7:5. Ipak, u trećem setu Jakov Tomić slavio je sa 6:3 i tako se plasirao u finale gdje ga je čekao Mirko Škrinjar koji je u polufinalu bio bolji od Dominika Škrinjara. Finale je proteklo u jednosmjernoj igri: Tomić je dominirao u oba seta i podigao pobjednički pehar nakon 6:0 i 6:1.

Ivano Tavić poražen je u svom prvom nastupu od Dominika Škrinjara rezultatom 6:2 i 6:1. U kvalifikacijskoj Robin grupi nastupili su Domagoj Vračević i Ivan Ostrogonac, ali se nisu uspjeli plasirati u završni turnir.

Oba đakovačka igrača nastupila su u igri parova. Đakovački par Jakov Tomić/Domagoj Vračević poražen je u četvrtfinalu, nakon uzbudljivoga i neizvjesnoga meča, od Nike Novakovića i Dasara Ymerija (3:6; 6:3; 11:9).

Više sreće imao je Ivano Luka Tavić koji je zajedno s Lukom Šutalom osvojio turnir. U polufinalu su bili bolji od Mirka i Dominika Škrinjara rezultatom 6:2; 5:7 i 10:6. U finalu su bili bolji od para Nike Novakovića i Dasara Ymerija (3:6; 6:2; 10:6).

Anja Belvanović druga, Dora treća

Đakovčani su ostvarili odlične rezultate i u ženskoj konkurenciji. Anja Belvanović kao druga nositeljica stigla je do finala gdje je u neizvjesnom meču poražena od Ane Janković (6:4; 7:6). Do finala Anja je bila bolja od Iskre Đuđik (6:3; 6:3) i sestre Dore Belvanović (6:3; 6:2).

Dora Belvanović u prvom je nastupu bila bolja od Vlatke Olij sa 6:4 i 6:4 da bi u polufinalu izgubila od sestre Anje.

Na turniru su nastupile i Petra Nerovčić, Mia Alduk i Iva Zetović. Sve tri nastupile su u kvalifikacijskom turniru Robin grupe. Petra Nerovčić u svojoj je grupi zauzela treće mjesto s jednom pobjedom i dva poraza. Mia Alduk plasirala se na četvrto mjesto upisavši tri poraza.

Iva Zetović u svojoj je grupi zauzela treće mjesto s jednom pobjedom i dva poraza.

Izvor: Miro Šola