U nazočnosti brojnih gostiju Lovačko društvo “Jelen” Đakovo danas je na prigodnoj svečanost u uporabu pustilo lovačko strelište za gađanje letećih meta.

Svečanu vrpcu na ulazu u strelište prerezao je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić dok je prvu metu gađao predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor. Strelište, čija je izgradnja trajala tri godine, nalazi se na prostoru LD Jelen uz tamošnju lovačku kuću. Tijekom prigodnog obraćanja, gradonačelnik Marin Mandarić pohvalio je rad lovaca, a osobito, što se moglo i danas ondje vidjeti, znatan broj mladih ljudi koji djeluju u društvu.

Prisutne su pozdravili i predsjednik LD „Jelen“ Đakovo Miroslav Galić te predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor. On je čestitao domaćinima na otvaranju ovog objekta, ali i na cjelokupnom radu.

„Malo je udruga u Republici Hrvatskoj koje imaju ovako velik i funkcionalan prostor“, rekao je Budor zaželjevši svim lovcima dobru kob jer je sezona krenula.

Izgradnja strelišta ukupno je stajala 327 tisuća kuna. Najveći dio sredstava osigurao je Grad Đakovo te Hrvatski lovački savez i Lovačko savez Osječko-baranjske županije. Uz njih tu su i tvrtke koje pomažu redoviti rad Društva. Lovačko strelište koje je danas pušteno u uporabu koristit će se za vježbe i natjecanja.

Strelište je blagoslovio vlč. Ante Lučić.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo