Nakon proteklog snježnog vikenda, sudeći prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, čini se da nas slična situacija očekuje i u narednih nekoliko dana.

Vrijeme za petak 26. siječnja

U unutrašnjosti oblačno, mjestimice uz slab snijeg ili susnježicu, glavninom u gorskim predjelima. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a malo kiše past će ponegdje na djelu srednjeg Jadrana i na jugu. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 4 na kopnu te od 8 do 13 °C duž obale.

Vrijeme za subotu 27. siječnja

U unutrašnjosti oblačno uz povremen snijeg, češći u gorskim predjelima, dok će ga najmanje biti u sjeverozapadnim krajevima. Na Jadranu promjenljivo uz česta sunčana razdoblja na sjeveru, dok je u Dalmaciji moguće i malo kiše, osobito na otocima. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, podno Velebita i orkanska. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -3 do 2 °C. Na Jadranu najniža od 2 do 7, a najviša dnevna od 6 na sjeveru do 12 °C na jugu.

Vremenska prognoza za Đakovo

Izvor: DHMZ
Foto: Moje Đakovo