Ponedjeljak, 26.11.

17:30 sati

Udovice

Film Udovice priča je o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko osim dugova koji su ostali iza kriminalnih aktivnosti njihovih muževa. Radnja je smještena u današnjem modernom, ali kriminalom dobro potresenom Chicagu, kada Veronica (dobitnica nagrade Oscar, Viola Davis), Alice (Debicki), Linda (Rodriguez) i Belle (Erivo) uzmu stvari u svoje ruke. Udovice će skovati opasne planove kako bi otplatile gangsterske dugove svojih pokojnih muževa.

TRAJANJE: 129 minuta

REDATELJ: Steve McQueen

GLUMCI:

Viola Davis, Elizabeth Debicki, Jon Bernthal

ŽANR: Kriminalistički, drama, triler

GODINA: 2018.

DRŽAVA: SAD

 

20:00 sati

Mala Italija

Nakon povratka kući, Nikki Angioli (Roberts) otkriva da se u kvartu u kojem je odrasla malo toga promijenilo. Ipak, na tom istom mjestu na kojem vrijeme kao da je stalo, Nikki pronalazi ljubav iz neprijateljskih redova.

Kada očevi dviju konkurentskih pizza restorana saznaju da su se njihova djeca međusobno zaljubila, odluče organizirati kulinarski obračun.

Međutim, dvoje mladih iz obitelji nisu jedini koji moraju skrivati svoju romansu…

REDATELJ: Donald Petrie

ŽANR: romantična komedija

ULOGE: Hayden Christensen, Emma Roberts, Alyssa Milano

TRAJANJE FILMA: 102 minute

GODINA: 2018.

DRŽAVA: SAD

 

Utorak, 27.11.

17:30 sati

Mala Italija

 

20:00 sati

Udovice

 

Srijeda, 28.11.

17:30 sati

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela

U novom nastavku Čudesnih zvijeri, pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi Harry Potter i darovi smrti čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije no što su postali najgori neprijatelji.

Radnja ovog nastavka je puno dinamičnija.  Uz sjajan scenarij i režiju, ono što dodatno pojačava doživljaj filma je kostimografija i scenografija. Osjećaj magije je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak Čudesnih zvjeri prava filmska poslastica koja se nikako ne smije propustiti.

REDATELJ: David Yates

ŽANR: Avantura, fantazija, obiteljski

ULOGE: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law, Zoë Kravitz, Alison Sudol

TRAJANJE FILMA: 134 minuta

GODINA: 2018.

DRŽAVA: SAD

 

20:00 sati

Plivaj muški

Upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o grupi četrdesetogodišnjih muškaraca, svi u krizi srednjih godina, koji odluče formirati prvi klub sinkroniziranog plivanja – za muškarce. Usprkos skepticima i ismijavanju, trenirani od šampionke, grupa muškaraca kreće na nevjerojatnu avanturu i put na kojem će otkriti mnogo jedni o drugima.

REDATELJ: Gilles Lellouche

ŽANR: komedija

ULOGE: Noée Abita, Mathieu Amalric, Jean-Hugues Anglade

TRAJANJE FILMA: 122 minuta

GODINA: 2018.

DRŽAVA: Francuska

 

Četvrtak, 29.11.

17:30 sati

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela

 

20:00 sati

Plivaj muški

 

Igor Kretonić

Izvor: Centar za kulturu