U nadzoru prometa zatečena 44 alkoholizirana vozača
Na području PU osječko-baranjske od 7. do 9. srpnja u nadzoru prometa evidentirana su 44 vozača (33 vozača osobnih automobila, osam vozača bicikala, dva vozača teretnih automobila i jedan vozač motocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,30 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u petak oko 14,55 sati u Dardi, kada je nadzoru prometa zatečen 53-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,30 promila alkohola u krvi.
 
Rezultati pojačanih mjera
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 209 prekršaja od kojih je 85 prekršaja prekoračenja brzine, 38 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 nepropisnog korištenja mobitela, jedno upravljanje prije stjecanja prava, 11 upravljanja neregistriranim vozilom te 57 ostalih prekršaja.
 
Skrivila prometnu nesreću s 1,58 promila
U Višnjevcu se u petak oko 15 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 64-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom i uslijed nepropisnog skretanja udarila u parkirani automobil. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost od 1,58 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Alkoholiziran pao s mopeda
U Đakovu se u petak oko 17,50 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Naime, 40-godišnjak je upravljao mopedom s kojeg je zbog neprilagođene brzine pao. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,96 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.040 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Odbio se testirati na droge
U Bilju je u petak oko 23,30 sati zatečen 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. Isti je sukladno Prekršajnom zakonu smješten u posebnu prostoriju.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Upravljao automobilom s 1,82 promila
U Vardarcu je u subotu oko 15,25 sati zatečen 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,82 promila alkohola u krvi. Vozač je potom smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću pa pobjegao
U Osijeku se u subotu oko 2,40 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom prometne trake udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera nakon čega je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,69 promila alkohola u krvi. Vozač je potom smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.730 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo