U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i jedna na području Našica.
 
U nadzoru prometa zatečeno 19 vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko-baranjske evidentirano je 19 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,96 promila                                                                   

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 23,50 sati u Piškorevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je imao 1,96 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Rezultati vikend-akcije

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 136 prekršaja od kojih: 75 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 13 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 nepropisnog korištenja mobitela, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 35 ostalih prekršaja.
 
Izazvao prometnu nesreću s 1,22 promila alkohola u organizmu

U Josipovcu Punitovačkom u petak u 23,15 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetrogodišnjak iz Črnkovaca upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine udario u ogradu. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,22 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Upravljao automobilom iako mu je ukinuta vozačka

U Petrijevcima u subotu u 23,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Četrdesetdvetogodišnjak iz okolice Pleternice upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 bodova, koji je sletio s kolnika i udario u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,22 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.800 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 4 boda.
 
Višestruki recidivist vozio pod zabranom

Na državnoj cesti broj 518, kod Brijesta, jučer u 00,35 sati zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 26-godišnjak iz Ivanovca za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova. Vozač je unazad 3 godine 4 puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo