U subotu je u Đakovu boravio bivši Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Iako je stigao u vrijeme kampanje za europarlamentarne izbore, prvenstveno je došao podržati Most na izborima za članove vijeća mjesnih odbora u Mjesnom odboru Sjever-Dračice, koji će u se u Đakovu održati kada i europski izbori 26. svibnja. Na izbore u najvećem đakovačkom mjesnom odboru Most izlazi s listom nositeljice Ivone Duvnjak, sastavljene od pet kandidatkinja.

– Most razmišlja o ljudima sa svakodnevnim problemima koji se mogu riješiti na razini mjesnog odbora, da gradska uprava lakše može vidjeti što se prepoznaje na terenu kao problem i što to običan čovjek pronalazi kao nedostatak koji želi riješiti. Žene s Mostove liste pokazat će da se svojim trudom i znanjem mogu približiti stanovnicima svoga mjesnog odbora, rekao je Panenić, apostrofirajući da treba cijeniti ljude koji će se dati za ispunjenje potreba sugrađana i potrošiti privatno vrijeme kako bi predložiti rješenja gradskoj upravi.

Izbori za vijeća mjesnih odbora bazična je, “komunalna” demokracija, nadovezao se Mostov Robert Majstorović, rekavši da Most ima intenciju oživjeti djelovanje mjesnih odbora i poraditi na kvaliteti života u gradu.

Za Sjever-Dračice mostovke predlažu ljepši i uređeniji okoliš, postavljanje zelenoga otoka i više kanti za otpad, poboljšanje sigurnosti djece u prometu, pseći park, ali i cestu koja bi povezivala Dračice i Jošavu.

Danijel Geošić