Papa Franjo imenovao je danas šest žena u Vijeće za ekonomiju koje nadzire vatikanske financije. Među njima je i rođena Đakovčanka Marija Kolak, članica Hrvatske katoličke misije Berlin.

Marija Kolak rođena je u Đakovu 1970. godine, a podrijetlom je iz župe Vinica (BiH). Imala je istaknutu karijeru u Berliner Volksbank u kojoj je obnašala različite funkcije. Pohađala je, među ostalim Harvard Business School u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutačno obnaša dužnost predsjednice Nacionalne udruge Deutsche Volksbanken i Raiffeisenbanken. Udata je i majka je troje djece. Cijeli je život provela u različitim aktivnostima Hrvatske katoličke misije u Berlinu.

„Odlukom Svetog Oca imenovana sam na spomenutu funkciju. To mi je izuzetna i velika čast i radost. Budući da je vjera sastavni dio mog svjetonazora i života, a aktivno sam nastojala živjeti svoju vjeru te sudjelovati u životu naše Hrvatske katoličke misije Berlin, svojim angažmanom na spomenutoj funkciji želim pomoći mojoj Katoličkoj Crkvi u poslovima u kojima sam kompetentna. Vjerujem da ću svojim radom pomoći ugledu i općem dobru Crkve. Radujem se odgovornosti koju mi je povjerio Sveti Otac”, izjavila je za Informativnu katoličku agenciju Marija Kolak.

Igor Kretonić

Izvor i foto: Informativna katolička agencija