Na prigodnoj izložbi “Policija kroz fotografiju”, postavljenoj u zagrebačkom sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, u povodu Dana policije izlaže i Dajana Zeko, 34-godišnja službenica za prevenciju Policijske postaje Đakovo, vrlo aktivna u društvenom i humanitarnom djelovanju. Dajana se sa svojih pet od šest prijavljenih fotografija, koje pokazuju rad njezinih kolega na terenu, našla u društvu 13 odabranih autora koji su objektivom zabilježili različite priče i teme iz svakodnevnoga rada policije na različitim područjima djelovanja, slike koje su ponekad zbog prirode policijskog posla nedostupne oku javnosti.

– Na MUP-ov sam se natječaj prijavila s fotografijama koje sam jednostavno imala u svom mobitelu. Nisam se posebno pripremala za to niti “slikala” bas za izložbu, jer su mi najdraže fotografije koje nastaju spontano. Ove izložene pokazuju moje kolege u svakodnevnim situacijama našeg posla. Predstavljaju također situacije s pokaznih vježbi i naš preventivni rad na sajmovima. Imam stvarno puno fotografija, a osim što sam htjela predstaviti svoju postaju, najveći mi je motiv bio što se, kada ih nakon nekog vremena pogledam s kolegama, prisjećam trenutaka kada su nastale, a koji su bili lijepi, emotivni ili stresni, priznaje Dajana. Otkriva kako će biti još fotografija i za neke nove natječaje.

Zanimljiva izložba “Policija kroz fotografiju” broji 90 fotografija, pripremio ju je Muzej policije, a ostaje otvorena za javnost do 21. studenoga.

Danijel Geošić, foto: MUP