Na 6. Otvorenom prvenstvu Slavonije u raketnom modelarstvu za djecu i mlade održanom 29. travnja 2023. u Vinkovcima na aerodromu „Sopot“, Petar Beljan ispred Astronomskog astronautičkog društva „Orion“, učenik 7. razreda OŠ J. A. Ćolnića u velikoj konkurenciji osvojio je visoko treće mjesto u kategoriji učenika osnovnih škola u raketnom modelarstvu – raketa s trakom.

Na natjecanju kojeg su organizirali Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) i Aero klub „Fenix“ Cerić, sudjelovali su modelari iz cijele Hrvatske, a po prvi puta, nakon organizirane uvodne radionice raketnog modelarstva u Đakovu prije 2 tjedna, sudjelovalo je i đakovačko Društvo uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Đakova.

„Petru Beljanu iskreno čestitamo na postignutom rezultatu, novom iskustvu kojeg ćemo njegovati i dalje u Đakovu kroz buduće radionice i natjecanja te prvoj đakovačkoj medalji uopće u raketnom modelarstvu! Zahvaljujemo i domaćinu gosp. Darku Krajinoviću na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji Prvenstva, kao i kolegicama i kolegama iz HARS-a što je svakako povod za sudjelovanje i na budućim natjecanjima u njihovoj organizaciji!“, poručuju iz đakovačkog Oriona.

Iz Oriona pozivaju svu zainteresiranu djecu i mlade kao i odrasle, te vrtiće, osnovne i srednje škole da im se priključe u radu Astro Oriona u bilo kojoj astro aktivnosti porukom putem facebook stranice ili e-mailom na [email protected].

Izvor|Foto: Astronomsko astronautičko društvo “Orion”