Odličan posao odradili su članovi Udruge Fit & Strong, uz potporu Grada Đakova, Turističke zajednice i Univerzala, kao organizatori prve Đakovačke božićne utrke koja je na Strossmayerovom trgu, 23. prosinca, okupila više od 350 trkačica i trkača koji su nastupili u dvije kategorije: 5 i 10 kilometara.

Da bi pokazao svoj sportski duh i dobru formu u trci na pet kilometara nastupio je i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Odlična atmosfera, pun Strossmayerov trg, odlično vrijeme i entuzijazam organizatora i trkača bio je na visini… Svi preduvjeti za odličnu utrku i zabavu bili su tu.

„Petica“ Mirni Jakšić i Danijelu Durkoviću

U ženskoj utrci na pet kilometara nastupilo je ukupno 56 natjecateljica koje su prošle dionicu od Strossmayerovoga trga, preko Korza do Ulice Ante Starčevića. U cilj je prva stigla petnaestogodišnja Đakovčanka Mirna Jakšić koja je zadanu dionicu istrčala za 20 minuta i 55 sekundi. Drugoplasirana je Osječanka Danijela Černić s vremenom 21 minuta i 17 sekundi dok je treće mjesto pripalo Marini Nenadović. Brođanka je utrku istrčala za 22 minute i 57 sekundi. Četvrta s vremenom 23 minute i 33 sekunde stigla je Đakovčanka Marija Penava.

U muškoj konkurenciji naslov pobjednika na pet kilometara pripao je Osječaninu Danijelu Durkoviću s vremenom 17 minuta i 35 sekundi, drugo mjesto osvojio je Antonio Đurčević iz Brestovca sa samo tri sekunde zaostatka (17:38), a trećeplasirani je josipovački nogometaš Igor Stuhli s vremenom 17 minuta i 50 sekundi. Najbolji đakovački natjecatelj bio je na desetom mjestu Mihael Cikač (20:23).

Lauri Mašić i Danielu Bečkeiju  prvi đakovački „cener“

U muškoj konkurenciji na 10 kilometara prvi pobjednik Đakovačke božićne utrke je Daniel Bečkei iz Bačke Topole koji je zadanu dionicu istrčao za 35 minuta i 6 sekundi. Na drugom mjestu našao se Osječanin Matija Crnković s vremenom 35 minuta i 9 sekundi, trećeplasirani je Marko Bićanić iz Staroga Topolja s vremenom 36 minuta i 36 sekunde. Najbolji đakovački trkač bio je Marko Duvnjak koji je u cilj ušao kao četvrti s vremenom 37 minuta i 54 sekunde, na petom mjestu utrku je završio Gordan Jurković (38,16), a šesti je Davor Blažević (39,18).

U ženskoj konkurenciji naslov pobjednice pripao je mladoj đakovačkoj tenisačici Lauri Mašić koja je u cilj stigla s vremenom 42 minute i 35 sekundi. Drugoplasirana je Osječanka Vlasta Živković (45:54) dok je treća u cilj stigla Đakovčanka Ana Širić s vremenom 46 minuta i 40 sekundi.

Miro Šola