Zagrepčanka Petra Marčinko je u nedjelju došla do dvostrukog naslova na najpoznatijem i najvećem svjetskom juniorskom turniru Orange Bowlu, slavila je u singlu i u paru te tako postala prva tenisačica u povijesti natjecanja (uzrast do 18 godina) kojoj je to pošlo za rukom u istoj godini. Zasluge za ovakav rezultat zasigurno idu i njezinom bivšem treneru, Đakovčaninu Igoru Blaževiću, s kojim je Petra trenirala dvije i pol godine sve do pretprošlog ljeta te bila najbolja europska juniorka.

U singlu je u završnom susretu slavila protiv 7. juniorke svijeta, Ruskinje Diane Šnajder i to preokretom u tri seta – 3:6, 6:1, 6:3. Petra je sporije ušla u meč, izgubila prvi set, no u nastavku je viđena potpuna dominacija 16-godišnje Hrvatice. U drugom setu gubi svega jedna gem, a u odlučujućoj dionici se rezultatski odvaja nakon 2:2 i stiže do svog najvećeg naslova u karijeri.

Petra je tako postala druga Hrvatica koja je slavila na Orange Bowlu u uzrastu do 18 godina, prva kojoj je to pošlo za rukom bila je Ana Konjuh 2012. godine. Našoj je igračici ovo drugi naslov na ITF turnirima A ranga, krajem listopada je bila najbolja i na turniru u Cape Townu.

Marčinko je nekoliko sati kasnije igrajući sa Šnajder došla i do krune u paru, njih su dvije u finalu bila jače od Čehinja Brende i Linde Fruhvirtove – 7:6, 6:0. Čehinje su u prvom setu vodile s 5:3, da bi zatim do kraja meča uzele još svega jedan gem.

Petra je uoči nastupa na Orange Bowlu bila 10. juniorka svijeta, a nakon ovog uspjeha bi prema projekcijama mogla skočiti na čak četvrtu poziciju.

Izvor|Foto: Hrvatski teniski savez