U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 13 prometnih nesreća, gdje su u 4 prometne nesreće 4 osobe lako tjelesno ozlijeđene, a 9 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se devet  prometnih nesreća, a na području Đakova i Našica dvije prometne nesreće.

Jučer, 4. listopada, na području Policijske uprave osječko baranjske, u prometu je zaustavljen 1 vozač osobnog automobila koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Naime, jučer, 4. listopada, u 19,45 sati, u Novom Bolmanu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 54-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka, koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U 21 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 54-godišnji hrvatski državljanin, iz Kuševca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika i napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo