Dana 22. svibnja, oko 3 i 30 sati, na benzinskoj postaji južne obilaznice u Osijeku, policijski službenici zaprimili su dojavu da nepoznata muška osoba narušava javni red i mir.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 25-godišnjak, u vidno alkoholiziranom stanju, narušavao javni red i mir.

Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu.

Unatoč upozorenjima, muškarac je cijelo vrijeme nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijski službenika, a kada su nad njim uporabljena sredstva prisile počinio je i kazneno djelo „Prijetnja“ prema policijskom službeniku.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku policijski službenici I. PP Osijek s Ispostavom Čepin su istoga dana obavili pretragu doma kod 25-godišnjaka, prilikom koje je pronađeno deset paketa s ukupno 6.470 grama marihuane, pištolj marke „CZ“ model 75 s pripadajućim spremnikom, 17 metaka kalibra 9 milimetara i zračnu pušku marke “CZ”.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi i kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Protiv počinitelja slijedi Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, kao i Optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska