U sklopu 57. Đakovačkih vezova jedna od aktivnosti Folklornog odbora je i uređenje izloga u gradu Đakovu, stoga su sva kulturno-umjetnička društva, zainteresirani pojedinci i odgojno-obrazovne ustanove bili pozvani da se do 30. lipnja prijave za uređenje izloga na temu ovogodišnjih vezova „Svi se momci oženiše…“.

Ovom pozivu odazvalo se i piškorevačko kulturno-umjetničko društvo „Zora“, koje je tim povodom uredilo prostor trgovačkog centra „Đakovo Centar“.

Njihov izlog prikazuje kuma i kumu s malim kumčetom koji darivaju mladence sa špajz servisom (tanjuri, pribor za jelo, zdjele za hranu – svečani servis) i pomadom za mladu.

Prinose kumovsku čast, kumovu granu i tortu, a kumova grana okićena je pucavicama (pucani kukuruz odnosno kokice), cigaretama, medenjacima, bombonima umotanim u zlatni papir.

Kako stari slavonski običaj nalaže, ako nitko od svatova ne kupi kumovu granu, ona tada ide mladencima u sobu za prvu bračnu noć.

Budući da pravi slavonski svatovi ne mogu proći bez rakije, tako se i ovdje u izlogu nalaze dvije boce rakije. Radi se o rakijama Hrvatska stara šljivovica i Premium selection Šljivovica poznate hrvatske tvrtke Badel 1862, čiji je zadatak da svatovi budu veseli te da svi u glas mogu zapjevati: „Kum i kuma darivaju mladu, špajz servisom i finom pomadom!“.