Nakon 23 godine neodigravanja, prošle subote Piškorevčani su oživjeli gotovo zaboravljenu tradiciju odigravanja nogometne utakmice između sjevera i juga sela. Kroz povijest su ove utakmice bile pravi “spektakl”, a takva je bila i ova prošle subote kada su Piškorevčani nogometnom utakmicom nasmijali cijelu Hrvatsku.

Sve je započelo, filmskim žargonom, točno u podne, kada su sjevernjaci i jugaši započeli s okupljanjem u dvama lokalnim kafićima. Nakon zagrijavanja u kafiću igrači i navijači obje momčadi zaputili su se na stadion Kozin trg, igralište lokalnog nogometnog kluba “Ratar“. Sam odlazak do stadiona izgledao je nevjerojatno, a u svrhu transporta koristili su se motori, traktori pa čak i kombajni.

Utakmica je otišla u korist Juga, koji je slavio rezultatom 3:1, ali rezultat je u ovakvim prigodama najmanje bitan. Možda najveću pažnju na krcatim tribinama, ali i pažnju čitave Hrvatske, privukla su zanimljiva “nosila” za ozlijeđene igrače. Naime, kao nosila “liječničkoj službi” poslužilo je “korito za šurenje svinja”, popularni instrument sa svinjokolja. Osim zanimljive “ljiečničke službe”, na terenu i oko njega moglo se naći mnoštvo osebujnih ličnosti pa smo tako na tribinama imali priliku vidjeti i Djeda Božićnjaka.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za sve poginule i preminule Piškorevčane te je izvedena i himna, a nakon utakmice nastavilo se zajedničko druženje do dugo u noć.

Kroz ovu duhovitu manifestaciju Piškorevčani su privukli veliku pozornost javnosti, ponajviše ljubitelje sporta. Ovakav tip marketinga privlači veliku pozornost javnosti, a krajnji mu je cilj povećanje gledanosti utakmica, odnosno zarade. Nekoć smo mogli svjedočiti nogometnom klubu “Dračice“, koji je također provodio aktivnosti ovoga tipa, te je prije nekoliko sezona nogometni klub “Dračice” bio najpopularniji amaterski klub u Hrvatskoj.

Igor Kretonić

Foto: NK “Ratar” Piškorevci