“Piškorevci, puni ste sokaka, lipi cura, snaša i momaka”, slogan je pod kojim se tradicionalno odvijaju Piškorevački sokaci, a tako će biti i ove godine.

KUD “Zora” Piškorevci ove godine održava dvadeset i petu (jubilarnu) smotru izvornog i tradicijskog folklora pod nazivom XXV. Piškorevački sokaci. Ova kulturna manifestacija održat će se u Piškorevcima 24. kolovoza 2019. godine s početkom u 17.00 sati. Većina aktivnosti manifestacije održat će se u Mjesnom domu i Osnovnoj školi “Matija Gubec”.

Već 25 godina manifestacije govori o ljubavi za višestoljetnom kulturom, tradicijom i običajima. Na manifestaciji Piškorevački sokaci sudjeluju folklorne skupine iz cijele Lijepe naše, ali i iz inozemstva. Iz programa Međunarodne suradnje vidljiva je konstantna suradnja i poštivanje kulturnih raznolikosti i izričaja tako da se i ova manifestacija može svrstati u kategoriju Međunarodne smotre.

Kud Zora Piškorevci ima kulturnu manifestaciju koja je njihova, po kojoj su prepoznatljivi i o kojoj se govori, što i pokazuju godine trajanja manifestacije.

Ovom manifestacijom Kud Zora Piškorevci nastoji spasiti tradiciju i običaje od kulture zaborava. Podržite ih u tome i posjetite manifestaciju. U 17. 00 sati počinje Svečana povorka, a u 18. 00 sati je otvaranje manifestacije i nastupi folklornih skupina. Manifestacija završava zajedničkim druženjem uz nastup TS “Slavonski vez”

Maja Sajko