Župan Ivan Anušić obratio se javnosti povodom predstojećih parlamentarnih izbora. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Drage Slavonke i Baranjke, dragi Slavonci i Baranjci,

Pred nama su parlamentarni izbori na kojima ćete svojim glasom, odrediti smjer kojim će ići Hrvatska. Odgovorno i sigurno vodstvo, gospodarska stabilnost čak i u vrijeme pandemije COVID-a 19, rast i razvoj svih krajeva Hrvatske obilježili su protekle četiri godine i upravo zbog toga ponovno tražimo vaše povjerenje. Izlazimo pred vas s konkretnim rezultatima i projektima i umjesto populizma nudimo nastavak rada i razvoja.

Prije četiri godine dali ste nam svoje povjerenje, podržali ste razvoj istočne Hrvatske. Podržali ste svojim glasom Projekt Slavonija, Baranj i Srijem, kroz koji je do sada na području naše županije investirano više od pet milijardi kuna. Projekt čiji je cilj ravnomjeran razvoj i koji ćemo zajedno s vama u idućem razdoblju dodatno osnažiti novim projektima usmjerenim na poljoprivredu i gospodarstvo.

Projekt kroz koji smo u suradnji s Vladom RH pokrenuli brojne dugoočekivane investicije, poput novog KBC-a Osijek i revitalizacije područja starog OLT-a. Projekte o kojima se godinama pričalo, mi danas realiziramo. Izgradnju nove zgrade i gimnazije u Osijeku, sustave za navodnjavanje, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, Srednju školu u Donjem Miholjcu. Dovršava se Koridor Vc, a uskoro ćemo izgraditi i Gospodarski centar, novi sajamski prostor za cijeli istok Hrvatske. Naša je županija jedina u Hrvatskoj koja je svim osnovnoškolcima osigurala besplatan obrok.

Napokon Slavonija i Baranja u Vladi imaju partnera, nekoga tko vjeruje u njih, tko želi ulagati i stvarati. Tko podržava razvojne projekte, tko želi razvijati svaki kutak Hrvatske jer Domovina je onoliko snažna koliko su snažna sva njena područja.

Ova je Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem povećala minimalne plaće i rodiljne naknade, povećane su mirovine i naknade za roditelje njegovatelje. Državni je proračun posljednje tri godine u suficitu, a smanjen je javni dug. Kontinuirano raste BDP, a smanjuje se broj nezaposlenih. Vratili smo hrvatsku vojsku u Vukovar i druge hrvatske gradove. Opremili smo hrvatsku policiju i vojsku da dostojanstveno služe domovini. Ponovno 30.svibnja obilježavamo Dan državnosti, a Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škrabinje 18. studenog, zahvaljujući našoj Vladi obilježava se kao blagdan. U pandemiji koja je zahvatila cijeli svijet pokazali smo kako se sigurno i odgovorno vodi država, kako se uspostavlja ravnoteža između zdravlja ljudi i očuvanja gospodarstva.

Nastavit ćemo graditi sigurnu i snažnu Hrvatsku u kojoj je svima osigurana socijalna i zdravstvena skrb, pravo na rad i dostojanstvena starost uz prikladnu mirovinu. Nastavit ćemo povećavati plaće, mirovine i naknade s osobito brigom za osobe s invaliditetom, starije osobe, blokirane i one u riziku od siromaštva. Ostajemo ovdje, na slavonskoj i baranjskoj zemlji spremni na sve izazove koji su pred nama. Ostali smo kad je Hrvatsku trebalo braniti, ostajemo i kada ju treba graditi. Jer Domovina se danas voli zajedništvom, radom i odgovornošću. Spremni smo nastaviti raditi i razvijati, a to ne možemo sami.

Na putu kontinuiteta i razvoja koji je pred nama potrebna nam je vaša potpora i povjerenje. Nastavimo započete projekte, razvijajmo zajedno našu Slavoniju i Baranju. Gradimo i radimo za buduće generacije.

Jaku Slavoniju i Baranju za Sigurnu Hrvatsku”

Ovaj članak je postavljen prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma