Gradski su bazeni od jučer, 1. lipnja, otvoreni za kupanje, sunčanje, zabavu, odmor i rekreaciju. Kupanje je po tradiciji prvog dana kupališne sezone, kada u olimpijskom bazenu mjerimo 20 ºC, besplatno. S 47.000 gostiju i čak tisuću prodanih sezonskih ulaznica prošlog su ljeta đakovački bazeni ostvarili rekord u posjećenosti, otkad je 2014. upravljanje javnim kupalištem preuzeo Univerzal.

Nakon što se nisu mijenjale još od 2016. godine, cijene su za ljeto 2022. nešto drugačije: dnevna je ulaznica porasla na 15 kuna, sezonska sada stoji 150 kuna, a obiteljska sezonska 300 kuna, uz jednokratni trošak izrade i plastificiranja od 10 kuna. Glavna bazenska atrakcija – aquagan – ostaje 10 kuna.

– Od ljetos su opet rasle cijene energenata, prvenstveno vode i struje, što su naši osnovni inputi za funkcionalnost i održavanje objekta, i dosadašnje su se cijene osnovnih usluga morale korigirati. No, ni ove nove cijene nisu ekonomska kategorija, već prate mogućnosti naših ciljnih korisnika, a to su djeca, mladi i obitelji, za koje i nadalje ostajemo najpristupačnije mjesto dnevnog odmora ljeti i najjeftinije javno kupalište u okruženju, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić.

Izvor|Foto: Univerzal