Ovoga vikenda svoje prvenstvene utakmice odigrali su početnici i kadeti KK Đakovo te su i jedni i drugi upisali uvjerljive pobjede.

Početnici u Požegi zabili 109 koševa

Đakovački početnici uzrasta U-13 odigrali su u Požegi prvenstvenu utakmicu te zabilježili još jednu vrijednu pobjedu. Valja je istaknuti jer su uspjeli suparnicima “utrpati 100-tku”, što u ovom uzrastu nije baš često. Konačan rezultat bio je 34:109 (18:59).

Utakmica je već na kraju 1. četvrtine, gdje je bilo 6:32, bila uglavnom riješena, ali raspoloženi gostujući igrači lijepo su odigrali do kraja i konačnog rezultata. Koševima su se istaknuli Luka Unterajner sa 31, Filip Kšan 28, Maks Dadić 15, ali pohvale zaslužuje cijela ekipa. Mali kuriozitet je da su većina đakovačkih početnika, pa tako i navedeni strijelci, tek ulazno godište ove kategorije te će imati mogućnost igrati U-13 i iduće sezone.

Zanimljiva priča čiji će razvoj biti zanimljivo za pratiti, a iz košarkaškog kluba Đakovo pozivaju na to sugrađane i simpatizere.

Kadeti „zamalo stotkom“ do pobjede u Županji

Kadeti KK ĐAKOVA, uzrast U-17, također su ovaj vikend gostovali te na parketu u Županji „zamalo stotkom” upisali uvjerljivu pobjedu 46:98 (21:49).

Slično kao početnici u Požegi, već krajem prve četvrtine, koja je završila 7:26, kadeti su usmjerili utakmicu prema uspješnom epilogu. Do kraja je trener Čupić kombinirao sastav, omogućio svim momcima da igraju te je prednost samo rasla do konačnog rezultata.

Strijelce kod KK Đakovo predvodio je Josip Petric sa 36 poena što pokazuje da je neugodna povreda prošlost, a poenima su se istaknuli Luka Mlakar sa 23, Ivon Šarčević 18, Domagoj Davidović 11 dok pohvale naravno zaslužuje cijela ekipa!

Izvor|Foto: Košarkaški klub Đakovo