Osječko-baranjska županija pokrenula u rujnu 2022. godine projekt „Poduzetnički obzor“ koji obuhvaća i besplatne edukacije za poduzetnike. Svrha pokretanja projekta je razmjena znanja i iskustava te bolja suradnja i povezivanje poduzetnika i ostalih osoba uključenih u poslovni svijet. Kroz dosadašnje seminare obrađene su različite teme prilagođene potrebama poduzetnika i poslovnog okruženja, što pozitivnim komentarima i pohvalama potvrđuju i sami poduzetnici.

– Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost cjeloživotne edukacije, a besplatni seminari jedan su od oblika pomoći poduzetnicima kroz koji Županija podupire stimulativnu poslovnu klimu i potiče razvoj poduzetništva. Pozitivna gospodarska kretanja, rast broja obrta, povećanje zaposlenosti i pad nezaposlenosti dokaz su kontinuiranog rada, provođenja ciljanih projekata i partnerskog odnosa između Županije i poduzetnika – kaže Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije.

Novi ciklus seminara započinje temom „Mentalno zdravlje – antistresne tehnike“. Seminar će se održati 16. veljače 2024. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije (Županijska 4) u Osijeku, s početkom u 10:00 sati, a predviđeno trajanje je do 13:00 sati. Predavač je Melita Pavlek, certificirani trener poslovnih vještina i voditelj mindfulness prakse na radnom mjestu. Za sudjelovanja na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave koji se nalazi na web stranicama Županije u okviru novog projekta „Poduzetnički obzor“ najkasnije do 14. veljače ove godine.

Mentalno zdravlje ključno je za ispunjen i produktivan život. Dobro mentalno zdravlje stanje je dobrobit, zahvaljujući kojem ljudi mogu ostvariti svoj potencijal, nositi se sa stresom, raditi i doprinositi životu zajednice. Cilj ove edukacije je osnaživanje i stavljanje fokusa na osobni razvoj i vlastitu ulogu u održavanja mentalnog zdravlja. U okviru edukacije bit će obuhvaćene sljedeće teme: Zašto je važno znati što je stres i kako njime upravljati, Što je uloga fokusa, Kako koristimo disanje, Basic mindfulness, Krug našeg utjecaja. Edukacija uključuje kombinaciju konkretnih znanja i vještina te vježbe i izradu plana provedbe naučenog u praksi. Nakon završetka programa polaznici će moći prepoznati različite mogućnosti za poboljšanje svojeg fokusa, osvijestiti alate za poboljšanje mentalnog zdravlja te proširiti i istražiti svoj osjećaj upravljanja vlastitim stanjima.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osijek.in