Gradonačelnik Grada Đakova donio je Odluku o dodjeli uskrsnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnicima prava na osobnu invalidninu i korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s područja Grada Đakova. Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.400,00 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom. Povodom Uskrsa dodjeljuje se uskrsnica u iznosu od 200,00 kuna u gotovini svim navedenim skupinama s prebivalištem na području Grada Đakova..

Uz zahtjev za ostvarivanje prava na uskrsnicu potrebno je priložiti odrezak o mirovini, odnosno odrezak od zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, odrezak o isplati osobne invalidnine te rješenje o naknadi za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ne starije od tri mjeseca te osobnu iskaznicu, na uvid.

Građani koji imaju pravo na uskrsnicu mogu je preuzeti u Kući Reichsmann, Ulica pape Ivana Pavla II, 10 (korzo) svakim radnim danom od 9.00 do 13.00 sati i to od 28. ožujka do 15. travnja 2022. godine.

ODLUKA 

ZAHTJEV

Izvor: Grad Đakovo