Program 58. Đakovačkih vezova za utorak 2. 7. 2024. godine pogledajte u nastavku, a cjelokupni program 58. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.

„Dani slavonske tradicijske kulture 2024.” – Portret glazbenika – glazbenih sastava

U sklopu programa Dani slavonske tradicijske kulture 2024. Glazbena škola Arija iz Đakova ugošćuje Darka Ergotića, poznatog đakovačkog glazbenika i pjevača legendarnog tamburaškog sastava Slavonske lole. U razgovoru s gostom predstavit će se tamburaški sastav, koji je prerastao u istinski đakovački glazbeni brand. Građanima će se približiti fenomen Slavonskih lola, jednog od najdugovječnijih promotora slavonske tamburaške glazbe. U razgovoru će se dati odgovori i na današnje stanje i položaj slavonske tamburaške glazbe u Hrvatskoj.

S nekoliko prigodni glazbenih brojeva predstavit će se polaznici Arijine tamburaške škole. Cjelokupni projekt planiramo završiti koncertom slavonske tradicijske glazbe. U programu će sudjelovati članovi Udruge za promicanje glazbene kulture Arija iz Đakova i kulturno-umjetnička društva Đakovštine

Koncert slavonske tradicijske glazbe „Tragovima Radio stanice Osijek”

U utorak, 2. srpnja 2024., će se na Strossmayerovom trgu u Đakovu u 19 sati održati koncert slavonske tradicijske glazbe „Tragovima Radio stanice Osijek“. Program koncerta sadrži pjesme koje su se nalazile na repertoaru vokalnih solista, zbora i tamburaškog orkestra Radio stanice Osijek. U programu sudjeluje Glazbena škola Arija, KUD „Vesela šokadija“ Koritna, KUD „Šokadija“ Budrovci, MPS „Strossmayer“ Strizivojna, ŽVS „Druge“ Strizivojna, MVS „Bećarine“ KUD-a „Tena“ Đakovo, „KUD „Vesela šokadija“ Lapovci i Tamburaški orkestar KUD-a „Šokadija“ Strizivojna.

Izvor|Foto: Đakovački vezovi