Program 58. Đakovačkih vezova za petak 28. 6. 2024. godine pogledajte u nastavku, a cjelokupni program 58. Đakovačkih vezova pogledajte ovdje.

Izložba „Babaseka” Tomislava Livaje

Autor izložbe, Tomislav Livaja završio je Umjetničku akademiju u Osijeku. Od djetinjstva se bavi folklorom, a svira i nekoliko instrumenata (gajde, dude, samicu…) tako da je elementima folklora protkano i inspirirano i njegovo vizualno stvaralaštvo. Izlagao je na nekoliko grupnih te je imao i nekoliko samostalnih izložbi, ponajprije vezanih za brand “Babaseka”.

Brand pod nazivom „Babaseka“ nastao je 2020. za vrijeme pandemije Covida 19, kada je počeo raditi ilustracije s bakama i babama u raznim situacijama. Započeo je s ilustracijama, a nakon prvotnog uspjeha počeo je izlagati na sajmovima odjeven u aljmašku žensku narodnu nošnju. Ubrzo razvija i novi oblik izražavanja – Stand-up i snimanje jednostavnih kratkih videa koje objavljuje na društvenim mrežama. Sada se „Babaseka“ pojavljuje kao fotomontaža i unutar slavnih djela iz povijesti umjetnosti koje s tipičnim seoskim komentarima mijenjaju cijeli kontekst djela.

Predstava za djecu „Ružno pače” Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić” Slavonski Brod

Mali vezovi nisu samo folklorni festival na kojemu su djeca izvođači, nego je to festival za djecu. Zato je i ova predstava namijenjena upravo njima. U izvedbi kazališne družine koja nosi ime najznačajnije hrvatske spisateljice za djecu, predstava će se održati u opuštenoj atmosferi i prenijeti važnu poruku: nije važno kako izgledaš, nego što ti je u srcu.

Izvor|Foto: Đakovački vezovi