Već smo ranije pisali o želji Općine Levanjska Varoš za kupnjom kompleksa „Stara kupka“ u Breznici Đakovačkoj. U međuvremenu je Općina kupila kompleks i započelo je planiranje uređenja kompleksa.

Nedavno je kompleks posjetio i župan Ivan Anušić prilikom čije posjete je načelnik Općine Slavko Tidlačka izjavio:

– Kompleks nije radio desetak godina te smo odmah nakon javne dražbe i preuzimanja bez ikakvih tereta krenuli sa čišćenjem zaraslog raslinja, što još traje. Pripremamo projekt na površini od šest hektara gdje će se izgraditi aquapark, bazeni, igrališta, sanjkalište, dio šume je ograđen za divljač i konje, tu su šetnice i tematska staza kroz šumu duga 4 kilometara. Naravno i najvažnije, tu su izvori ljekovite vode, i to pet vrsta; obična pitka voda, ljekovita, sumporna, željezna i geotermalna voda koja je 56 stupnjeva vani i ide s plinom. Uostalom, ovdje je bilo lječilište koje je osnovala Marija Terezija, lječilište gdje su već tada ljudi dolazili na štakama i odlazili bez njih, liječilo se kožne i spolne bolesti, sve se tu liječilo i sada to želimo vratiti nazad. Naravno, tražit ćemo ulagače, ali prije toga moramo pripremiti osnovnu infrastrukturu, za što imamo određena sredstva, a planiramo ih povlačiti na svim razinama. Upravo sada na natječaju Ministarstva graditeljstva očekujemo pomoć za izgradnju 70 metara ceste, u vrijednosti 200.000 kuna.

Priprema projekta je u punom jeku, a dokaz za to su fotografije idejnog urbanističkog rješenja koje je načelnik Tidlačka objavio na svome Facebook profilu. Rješenje je izradila tvrtka Rechner d.o.o., a sudeći po fotografijama, kompleks će zaista izgledati nevjerojatno.

Prezentacija idejnog rješenja u 3D programu održat će se 10. svibnja u krugu kompleksa u dvorani “Bethula” s početkom u 11:00 sati.

Budući izgled kompleksa donosimo u galeriji fotografija:

Igor Kretonić
Foto: ustopljene fotografije