Jučer na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su dva biciklista i jedan vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je oko 16,15 sati u Bistrincima kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 59-godišnjeg biciklistu iz Bistrinaca. Biciklisti je izmjereno 2,33 promila alkohola u krvi.

Oko 13,50 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 33-godišnjeg biciklistu iz Belog Manastira te mu je izmjereno 2,17 promila alkohola u krvi.
Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Unazad 3 godine 33-godišnjak je 15 puta smješten u posebne prostorije zbog vožnje biciklom pod utjecajem alkohola.

REZULTATI JUČERAŠNJIH POJAČANIH MJERA
Jučer, u vremenu od 8 do 14 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaje pješaka.
Ukupno je evidentirano 70 prekršaja od kojih je 54 prekršaja pješaka i to: 14 prekršaja prolazak preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla na semaforu i 40 prekršaja prelazaka preko kolnika u naseljenom mjestu na udaljenosti manjoj od 50 metara od pješačkog prijelaza, dok je kod vozača evidentirano pet prekršaja oduzimanje prednosti prolaska pješacima, po dva prekršaja nepropisne brzine, istek važnosti prometne dozvole i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, te po jedan prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje pod zabranom, nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan ostali prekršaj.
Policija će dalje pojačano nadzirati promet zbog utvrđivanja prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka.

PROMETNE NESREĆE BEZ ALKOHOLA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je lakše tjelesno ozlijeđena, a jedna teže tjelesno ozlijeđena dok je u četiri nastala materijalna šteta.
Na području Osijeka dogodilo se dvije prometne nesreće, a po jedna na području Donjeg Miholjca, Đakova, Našica i Belišća.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska