U nadolazećem vikendu policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodit će pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća i posljedica, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.)

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, na području država članica održat će se 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu s posebnim naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola i droga.

Policijski službenici na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske provodit će 24-satni nadzor, u vremenskom periodu od 7. svibnja od 7,00 do 8. svibnja 2022. godine do 7,00 sati.

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici koristit će sve raspoložive uređaje za alkotestiranje i testere na droge te maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska