U nadolazećem vikendu na području Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenici će u suradnji s policijskim službenicima Policije uprave vukovarsko-srijemske, Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske uprave požeško-slavonske, provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje nedopuštene prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Od 7. do 13. veljače 2022. godine, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, provodit će se preventivno–represivna akcija u prometu na cestama, projekt Roadpol Safety Days (Roadpol – dani sigurnosti u prometu), a tijekom akcije prvenstveno će se pojačani nadzor odnositi na teretna vozila i autobuse.    

Preventivno-represivna akcija primarno je usmjerena na suzbijanje prekršaja kojima su uzrokovane najteže prometne nesreće, nedopuštenu brzinu kretanja vozila, distrakciju, nekorištenje sigurnosnih pojasa i alkoholiziranost vozača.

Akcija će se provoditi istovremeno na svim prometnicama Republike Hrvatske, koja je ravnopravna članica ROADPOL-a (mreže prometnih policija Europe).

Iz policije pozivaju sve građane, jer svi sudjeluju u prometu, bilo kao pješaci, biciklisti, vozači motornih vozila, da podupru provođenje akcije opreznim sudjelovanjem u prometu i poštivanjem prometnih propisa.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska