POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE I STARIJE KADETKINJE I KADETE

U subotu 27. i nedjelju 28. lipnja u Varaždinu je, u organizaciji Atletskoga kluba Sloboda, održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete i kadetkinje. Unatoč problema s pogoršanjem situacije oko korona virusa, na natjecanju je nastupilo petstotinjak natjecatelja iz 40 hrvatskih klubova, a među i članovi Atletskog kluba “SLA – Ante Perić” Đakovo. Prema riječima đakovačkoga trenera Zvonka Karolija, Đakovčani su odradili dobar posao jer su istrčali svoje osobne rekorde, a treba uzeti i činjenicu da su bili po godinu čak i dvije mlađi od konkurencije. Dakle, tek dogodine se u kadetskoj konkurenciji mogu očekivati medalje.

Najbolji đakovački rezultat ostvarila je Sara Zrinušić u utrci na 800 metara. Među mlađim kadetkinjama Đakovčanka je na cilj stigla kao šesta s vremenom 2:36,47.
Mlađi kadet Antonio Đikić trčao je na dionici od 400 metara. Njegovih 1:04,24 bilo je dovoljno za sedmo mjesto.

Kao i klupska kolegice i Ela Đelatović trčala je na 800 metara u kategoriji mlađih kadetkinja. U cilj je utrčala kao jedanaesta s vremenom 2:40,94.

Đakovački atletičar Ivan Bilać zasigurno nije nauči na ovako niska mjesta, ali treba uzeti u obzir da je bio daleko najmlađi sudionik u konkurenciji starijih kadeta. Osvojio je 13. mjesto s vremenom 3:01,38.

Iva Grizelj trčala je dionicu od 600 metara. Osvojila je 25. mjesto s vremenom 1:57,22.

Izvor: Miro Šola