U prozorima Centra za socijalnu skrb zapaljene svijeće. Iznad ulaznih vrata, kroz koja je pokojna socijalna radnica Blaženka Poplašen jučer prošla posljednji put, crna zastava. Tišina. Na vratima osmrtnica s informacijom da će 50-godišnjakinja biti pokopana sutra u 16 sati na prigradskome groblju u Selcima Đakovačkim, gdje je žena živjela. Andrija Drežnjak (61), koji ju je brutalno usmrtio hicem iz pištolja, a njezinom kolegi pravniku Ivanu Paviću (35) zadao tešku ozljedu glave i mozga, sinoć je sa sobom u trenutku uhićenja imao oružje, 10.000 kuna i putovnicu. Implikacije su to pokušaja ubojičina bijega iz grada, vjerojatno izvan Hrvatske. 

Dok se na intenzivnoj njezi KBC-a Osijek ranjeni muškarac bori za život, a cijeli sustav socijalne skrbi moli za njegov život i oplakuje preminulu kolegicu, Policijska postaja Đakovo stavljena je pod izvanredni nadzor.

Iz priopćenja Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek o stanju Ivana Pavića:

Pacijent se nalazi na Zavodu za intenzivnu medicinu KBC-a Osijek, i dalje je u teškom stanju te se konstantno provode mjere intenzivističkog liječenja.

– Policija je dobila od Centra za socijalnu skrb (CZSS) informaciju da je došlo do promjena ponašanja počinitelja i njegova oca, koji su štićenici Centra. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim iz Ravnateljstva policije i unutarnju kontrolu da provjeri sva saznanja i postupanja i sve okolnosti kontakata policijskih službenika i djelatnika Centra, izjavio je danas novinarima načelnik Policijske uprave osječko-baranjske (PUOB) Ladislav Bece.

Dodao je kako je tijeku kriminalističko istraživanje kojim se utvrđuju sve okolnosti tragičnog događaja, kao i kako je ubojica Drežnjak došao do ilegalnoga oružja. Potvrdio je da se radi o osobi otprije poznatoj policiji zbog više kaznenih djela koja se odnose na nasilno ponašanje, izazivanje požara i ilegalno nošenje oružja.

Gradonačelnik Marin Mandarić četvrtak je, kao što je i najavio, proglasio Danom žalosti.

Danijel Geošić