Delegacija Grada Đakova predvođena gradonačelnikom Marinom Mandarićem i predsjednikom Gradskog vijeća Pavom Cindrićem danas je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Đakovu obilježila Dan državnosti Republike Hrvatske. U obilježavanju su sudjelovali i predstavnici policije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prigodnu molitvu izrekao je vlč. Nikola Klemen, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu. Danas je blagdan Tijelova, u đakovačkoj katedrali večeras će u 18.30 sati biti služena sveta misa za domovinu. Dan državnosti obilježili su i pripadnici Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo koji su svoje sugrađane jutros probudili – budnicom!

Povodom Dana državnosti čestitku sugrađanima uputio je i gradonačelnik Marin Mandarić:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani,

na današnji dan 30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabrani višestranački Hrvatski sabor. S ponosom se prisjećamo tog vremena kad je otvoren put stvaranju demokratske, moderne i samostalne Hrvatske.

Danas, slaveći 34. obljetnicu hrvatske državnosti, sa zahvalnošću se prisjećamo svih koji su u obrani hrvatske državnosti tijekom Domovinskog rata podnijeli najveću žrtvu osobito branitelja i njihovih obitelji.

Svim sugrađanima čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske.

Vaš gradonačelnik Marin Mandarić.“

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo