Policijski službenici PP Našice jučer su temeljem naloga Općinskog suda u Đakovu, Stalne službe u Našicama, obavili pretragu doma i drugih prostorija, kojima se koristi 63-godišnjak iz okolice Našica, a tijekom koje su pronađene i uz potvrdu oduzete četiri puške, zračna puška, tri spremnika za automatsku pušku, prigušivač i preko 1.100 metaka raznih kalibara.

Protiv 63-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dragovoljno predao spremnike za pušku i puščano streljivo

Gotovo istovremeno policijski službenici I. PP Osijek s ispostavom Čepin jučer su od građanina preuzeli bez ikakvih sankcija dva spremnika za automatsku pušku i stotinu puščanih metaka raznih kalibara.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Takva sredstva ne treba donijeti u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat će stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo