Uzrok jučerašnje tragične nesreće na križanju cesta D38 i D7, na ulazu u grad iz pravca Selaca Đakovačkih, u kojoj je život izgubila 27-godišnja Sandra Đurđević, jest neopreznost vozačice koja se očito nije zaustavila na križanju, gdje je istaknut znak obaveznog zaustavljanja.

Dolaskom do raskrižja s državnom cestom D7, krećući se prema gradu, nije propustila kamion tegljač, kojim je upravljao 38-godišnjak, navodi se u policijskom priopćenju. Prednji je dio kamiona silovito udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila i počeo ga gurati cestom prema Piškorevcima, sve dok se nije zaustavio na istočnoj strani kolnika.

Dok se zgranuta javnost prisjeća i drugih nesreća na ovome križanju od otvorenja đakovačke obilaznice i zaziva prometno rješenje kojim bi se spriječile nove velike tragedije, oglasio se i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić. Izvijestio je da su Hrvatske ceste projektirale dva kružna toka na obilaznici; jedan prema Selcima, drugi prema Satnici i da su pred izdavanjem građevinske dozvole.

Posljednji ispraćaj nesretne mlade žene bit će sutra na Gradskom groblju u Đakovu u 14 sati.

Danijel Geošić