Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku jučer, u jutarnjim satima na području Đakova policijski službenici Policijske postaje Đakovo obavili su pretragu doma i drugih prostorija u vlasništvu 55-godišnjaka.

Tijekom pretrage je pronađeno i uz potvrdu oduzeta automatska puška, 74 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, tri spremnika za automatsku pušku, 2 kontejnera raketnog bacača „RPG“ kalibra 62 milimetara, zračna puška i dvije patrone kalibra 16 milimetara.

Neposredno prije početka pretrage 26-godišnjakinja je kroz prozor kuće na ulicu izbacila torbu u kojoj se nalazilo 265 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, 5 spremnika za automatsku pušku i 12 patrona kalibra 16 milimetara koje je pokupio njegov poznanik 54-godišnjak koji se nalazio na ulici i odnio u svoj automobil, što je od istoga uz potvrdu oduzeto.

Protiv 55-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku policija podnosi kaznenu prijavu za „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog za počinjen prekršaj iz „Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina“.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska