Policijska uprava osječko-baranjska ponovno provodi akciju pojačane mjere u prometu, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kako nije rijetkost da se u prometu zateknu vozači sa visokom koncentracijom alkohola u krvi (vozač osobnog automobila zaustavljen je 20. siječnja 2021. godine te mu je evidentirana koncentracija od 4,90 grama po kilogramu) policija će tijekom nadolazećeg vikenda nadzirati promet na prometnicama Osječko – baranjske županije te isključivati iz prometa vozače koji grubo ignoriraju zakonske odredbe.

Osobe pod utjecajem alkohola ozbiljna su prijetnja sigurnosti cestovnog prometa budući su spremna riskirati i u onim situacijama gdje bi u trijeznom stanju prevladao razbor i opreznost.

Drugim riječima, lažni osjećaj sigurnosti, podcjenjivanje opasnosti, a precjenjivanje  svojih vozačkih sposobnosti već je viđeni tragični scenarij na našim prometnicama.

Stoga pozivamo savjesne građane da nam dojave rizična ponašanja u prometu kako bi mogli pravovremeno reagirati te otkloniti predstojeću opasnost za sudionike u prometu i naše najmilije.”

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost