Kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskog ratu s područja Đakova i Đakovštine jučer su položeni vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića, a čiji se 4. po redu Memorijal „Šimo Đamić – Štit domovine – Đakovo 2022.“ održava od 6. do 9. rujna.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Policijske uprave osječko-baranjske, Grada Đakova, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i dr. U natjecanju sudjeluje ukupno 76 natjecatelja, koji su policijski službenici, policijske službenice, pripadnici stranih policijskih snaga, pripadnici Hrvatske vojske, veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata, a natjecanje nadgleda 17 članova Provedbenog tima. Samo natjecanje će se provoditi na širem prostoru Osječko-baranjske županije. Start utrke bit će u Trnavi, potom će prolaziti kroz šumovito i obradivo zemljište preko područja Kondrića, Đakovačkih Selaca prema Đakovu gdje se utrka završava ispred katedrale.

I ove godine natjecanje ima međunarodni karakter jer će, uz pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, veterana specijalne policije iz Domovinskog rata i Hrvatske vojske, u njemu sudjelovati i pripadnici stranih policijskih snaga iz Južne Makedonije, Slovenije i Mađarske, kao i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo