Hedonističko druženje ljubitelja vina, gastronomije i svega onoga što Slavoniju i Baranju čini posebnom prošle je godine okrunjeno HeadOnEast manifestacijom gdje je tisuće posjetitelja uživalo u punom smislu te riječi – najboljem od Slavonije i Baranje.

I ove godine barokna Tvrđa od 2. do 4. listopada 2020. godine postaje središnje mjesto hedonističkog mozaika, pod vodstvom Slavonaca i Baranjaca, dragih i toplih ljudi, i najboljih domaćina.

Posjetitelje očekuje bogat program u prekrasnom ambijentu uz odličnu glazbu, kroz desetak atraktivnih programa.

Doživljaj pečenja rakije, kuhanja piva, pripreme pekmeza, ajvara i domaćih sokova, pečenje čvaraka, kuhanje graha u ćupu i brojnih drugih prikaza gastro tradicije Slavonije i Baranje, uz nezaobilazan zvuk tambure, se priprema gdje dalje, nego u Labosu. Klince i klinceze te njihove odrasle pratnje očekuju brojne radionice i igraonice uz bogat glazbeni program. Food bazzar okupit će slavonske i baranjske proizvođače kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda koji predstavljaju najbolje suvenire ovog kraja, dok će Street Food zona ponuditi najbolje od raznolike gastronomske ponude Slavonije i Baranje. Stara pekara ugostit će Vino.grad i Beercuz, te postati raj za vinoljupce i pivoljupce, gdje će sinergija podunavskih vina i craft piva potaknuti razuzdanost pred glavnom pozornicom ovogodišnjeg HeadOnEast-a, na kojoj će nastupati brojni poznati izvođači. Jedan od zaštitnih znakova osječke urbane scene, popularna In da Sofa priprema pregršt ludih ritmova i veliku dozu zabave. Drugo izdanje Kaleidoskopa – Festivala svjetla zabljesnut će barokne zgrade i osječkoj Tvrđi udahnuti potpuno novu vizuru. Red district bit će odabir strastvenih hedonista koji žele intenzivan doživljaj Slavonije i Baranje. Ponajveći kontinentalni dječji festival Zemlja bez granica u mini izdanju gostuje na HeadOnEastu, pod temom Hvatači snova. Tog vikenda ne propustite šetnju prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu.

Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz partnere Kulturni centar Osijek, Udruga Breza, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Kreativna agencija Adverta i SMART Counselling.

USKORO VIŠE INFORMACIJA O PROGRAMU

Izvor: Visit Slavonija Baranja