ODLUKA UPRAVNOGA ODBORA HRVATSKOGA RUKOMETNOGA SAVEZA

Na četvrtoj telefonskoj sjednici Upravnoga odbora Hrvatskoga rukometnoga saveza koja je održana u utorak, 21. travnja, donesena je odluka o poništavanju natjecanja u svim ligama i kup natjecanjima u sezoni 2019./20. u nadležnosti HRS-a.

Tako je nakon košarkaškoga i odbojkaškoga saveza, i treći Savez donio odluku uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Ovom odlukom svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja.

Za europska natjecanja, ako i natjecanje u SEHA Gazprom ligi u sezoni 2020./2021. prijavit će se klubovi koji su status stekli na završetku sezone 2018./2019.

Što ova odluka znači za đakovački rukomet?

Rukometaši su prije prekida prvenstva zauzimali treće mjesto, iza Slatine i NEXE 2, a u završnici prvenstva imali su priliku sustići obje momčadi i osvojiti prvo mjesto što bi značilo i povratak u prvoligaško društvo. Đakovčani još više mogu žaliti za činjenicom da su se plasirali među osam najboljih momčadi u Kupu Hrvatske što je ogroman uspjeh za mladu đakovačku momčad.

Što je o ovoj odluci HRS-a rekao đakovački trener Domagoj Perlić: Žao mi je jer smo u proljetnom dijelu stabilizirali momčad, odigrali odlične utakmice i ostvarili sve pobjede. U završnici samo imali priliku u direktnom okršaju s NEXE II i Slatinom odlučivati o prvaku lige i ulasku u prvu ligu. Osim toga, u Kupu smo napravili odličan rezultat, kao drugoligaš ušli smo među osam najboljih momčadi i s puno optimizma očekivali smo izvlačenje. Taj rezultat i plasman u ligi sigurno bi bio pravi znak za oporavak đakovačkoga rukometa. Ovom odlukom kao da ništa nismo radili cijelu godinu. Šteta! Ali, razumijem i višu silu koja se zove korona virus, zaključio je đakovački trener.

Đakovačke rukometašice ovako su završile još jednu slabašnu sezonu. Prije prekida Đakovčanke su bile na posljednjem 12. mjestu, ali nisu morale strahovati za opstanak s obzirom na to da su nekoliko kola prije, rukometašice osječke Olimpije napustile natjecanje. Za mladu i neiskusnu ekipu Đakova ova odluka skratila je “muke” kojima su igračice bile izložene protiv daleko jačih i iskusnijih protivnica.

Izvor: DJSport