Ljetno kino u organizaciji Centra za kulturu i ove nas godine očekuje u našemu gradu – doduše, u nešto drukčijoj formi. Program započinje već 29. srpnja, a pored koncerta i filmskih projekcija ove godine organizirana je i besplatnu filmsku radionicu „Oslobođeni film: filmske pustolovine za djecu i mlade“.

Na toj intenzivnoj, četverodnevnoj radionici nekoliko će autora realizirati svoj prvi film. Ona je namijenjena prije svega djeci i mladima od 12 do 23 godine starosti, ali su na radionicu dobrodošli i ostali kreativci koji su željni izraziti se kamerom, bez obzira na godine. Radionica započinje razradom ideja i filmskih priča koje će se uobličiti u scenarij, nastavlja se produkcijskom pripremom, snimanjem i montažom snimljenih filmova, a završava prigodnom podjelom diploma te javnom projekcijom snimljenih radova u završnoj večeri Ljetnog kina, 1. kolovoza, na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka u Đakovu.

Prijave su u tijeku, a broj mjesta ograničen je na 12 polaznika. Prethodno filmsko iskustvo nije važno!

Zainteresirani polaznici mogu popuniti prijavnicu putem ovog linka: https://forms.gle/ssdBEVGnEYVSjUNB9

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mailom na: [email protected] i [email protected], ili pozivom na broj +385 91 503 9026.

Voditelji radionice su filmski autori Paula Skelin i Toma Zidić, a radionica nastaje u organizaciji Centra za kulturu Đakovo, pod pokroviteljstvom Grada Đakova i u koprodukciji s Blankom.

Izvor|Foto: Centar za kulturu Đakovo