Ponovno je otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća iz programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) koji provodi HAMAG-BICRO (prijave od 12. kolovoza 2022.).
 

Operativni program: NPOO
Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 12. 08. 2022.
Rok za podnošenje projektnih prijava: 12. 09. 2022.

Svrha poziva:

Potaknuti rast novoosnovanih poduzeća koja razvijaju inovacije (proizvode, usluge ili tehnologije) bazirane na znanju ili visokim tehnologijama, koji su novi ili znatno poboljšani u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.

Predmet poziva:

Poticanje investicije novoosnovanih MSP-ova s projektima čija je tehnološka zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koja još nisu spremna za tržište, tj. njihova tehnološka razina razvijenosti projekta je između TRL 5 – TRL 8, kroz podršku za razvoj inovacija, s naglaskom na povećanje proizvodnih kapaciteta i upravljanje poduzećem, njegovoj spremnosti za ulaganja investitora, i poboljšanja u komercijalizaciji proizvoda, usluga i tehnologija.

Ukupna bespovratna sredstva: 141.700.000,00 kn
Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 200.000,00 kn
Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.000.000,00 kn
Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva: MSP-ovi

Obavijest Prijaviteljima:

Budući da je Poziv “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”, Kôd poziva: NPOO.C1.1.2.R2-I3.01 zatvoren, Prijavitelji koji su ispunili prijavni obrazac za navedeni Poziv mogu postojeći obrazac preuzeti u .pdf formatu te, ukoliko žele, polja koja su primjenjiva kopirati u novi prijavni obrazac, koji će otvoriti prilikom prijave na novi poziv. Prijavitelj odgovara za točnost prenesenih podataka. Tijela sustava upravljanja i kontrole korištenja sredstava Mehanizma ne mogu se smatrati odgovornima za podatke prijavitelja.

Pitanja se mogu podnijeti isključivo putem sustava eNPOO do 14 kalendarskih dana prije isteka krajnjeg roka za podnošenje projektnih prijedloga.

Upute za prijavitelje na poveznici: https://api-fondovieu.gov.hr/api/v1/public/getDownloadUrl/16C443E2-AE99-4CF2-9F2A-1BFE032DFCE9?redirect=true , a dodatne informacije, obrasci i prilozi se nalaze na poveznici: https://fondovieu.gov.hr/pozivi/20 

Za eventualna dodatna pitanja (osim pitanja koja se mogu podnijeti isključivo putem sustava eNPOO) na raspolaganju je gospodin Ivica Sabo:
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i incesticije
Ispostava Osječko-baranjske županije
Gospodarska zona Antunovac 23, 
31216 Antunovac
II. kat, soba br. 17
MOB: 099/233-6201
[email protected]

Izvor: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo inovacije i investicije
Foto: ilustracija/Pxhere