Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić poslao je poruku povodom početka nove školske godine. Poruku prenosimo u cijelosti:

“Na početku smo još jedne školske godine i još jednog izazova kako za roditelje i učitelje tako i za naše najmlađe sugrađane. Protekla godina primorala nas je na prilagodbu novonastaloj situaciji koja je od svih nas zahtijevala veliko strpljenje, disciplinu i razumijevanje. Kao gradonačelnik ponosan sam na sve moje mlade sugrađane koji su u takvim uvjetima nastavnu godinu uspješno priveli kraju. Danas smo na početku još jedne godine u koju prvi puta ulaze i naši najmlađi, naši prvašići. Iako su naoko mali i krhki, siguran sam da je u njima puno snage s kojom danas prvi put sjedaju u školske klupe i puno želje za učenjem, upoznavanjem i stjecanjem novih prijateljstava.

Vjerujem da i ova školska godina mnogima neće biti laka, ali siguran sam da ćete svi nakon ovoga biti spremniji, jači i sposobniji za životne izazove. Na početku ove školske godine želim vam puno sreće, strpljenja i razumijevanja! Upornošću i odgovornim pristupom radu uspjeh će doći sam od sebe i ne zaboravite uživati, dragi učenici i prvašići, u ljepotama koje donosi školsko doba! Neka vam prvi zvuk školskog zvona kojeg ćete danas čuti označi početak novog životnog razdoblja ispunjenog radošću i prijateljstvom.

Pozivam sve sudionike u prometu na dodatan oprez jer mališani sa školskim torbama po prvi put samostalno kreću u prometne izazove. Svim učenicima osnovnih i srednjih škola, a posebno prvašićima, želim sretan prvi dan škole i uspješnu novu školsku godinu!

Vaš gradonačelnik,

Marin Mandarić”

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo