Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar boravio je proteklog tjedna u Đakovu gdje je u Maloj gradskoj vijećnici sudjelovao na radnom sastanku s gradonačelnikom Grada Đakova Marinom Mandarićem i njegovim suradnicima. Uz gradonačelnika sastanku su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Đakova Sanja Rogoz-Šola, voditeljica projekta „Svi Zajedno“ u okviru programa Zaželi kojeg provodi Grad Đakovo Darija Petric te Slavko Dešić načelnik Općine Drenje.

U pratnji ravnatelja Lončara bio je Ivan Ravlić, predstojnik Regionalnog ureda HZZ-a u Osijeku koji je zahvalio na organiziranom sastanku i prilici da, kako je rekao, pohvali suradnju s jedinicama lokalne uprave i samouprave na ovom području. – Kao što znate regionalni ured Osijek ovdje u Đakovu ima ispostavu. Ono što je značajno i znakovito je da ispostava Đakovo i poslodavci koji pripadaju ovom području u značajnoj mjeri koriste mjere aktivne politike zapošljavanja. U odnosu na druge ispostave na našem području stvarno prednjače u podnesenim zahtjevima za sve mjere i potpore zapošljavanja kao i samozapošljavanje. To je za svaku pohvalu. Ovim putem pozivam sve one koji žele ući u tržište rada da nam se obrate. Potrudit ćemo se pružiti im sve informacije kako bi im taj ulazak bio što lakši, rekao je predstojnik Ravlić.

Ravnatelj HZZ-a Ante Lončar rekao je da je cilj posjeta bio uvjeriti se u provedbu programa Zaželi kao i drugih mjera aktivne politike zapošljavanja koje provodi Zavod za zapošljavanje. – Uvjerili smo se da su zadovoljne i žene koje su zaposlene i korisnici na terenu. Također, ustanovili smo da Zavod za zapošljavanje nastoji što kvalitetnije pratiti provedbu i svi problemi, ako se pojave, rješavat će se u prioritetnim zadaćama, rekao je nakon sastanka ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Izvor: Grad Đakovo