Tijekom protekla 24 sata tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a u dvije je nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće su se dogodile ne području Đakova, Belišća i Našica.
 
Rezultati pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je 23 vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola evidentirano je još 147 prekršaja od kojih 52 prekršaja prekoračenja brzine, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela, jedno upravljanje prije polaganja vozačkog ispita, dva upravljanja pod zabranom, tri upravljanja neregistriranim vozilom, dva vozača su se odbila alkotestirati, jedan vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu i 48 ostalih prekršaja.
 
Upravljao autom s 1,68 promila

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju 3,30 sati u Valpovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen 25-godišnjak iz Belišća, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,68 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Vozaču oduzeto vozilo

U Zoljanu je u subotu u 16,05 sati u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnjiak iz Zoljana za vrijeme dok mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 bodova.

Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o presudi. Priveden je na Općinski sud koji mu je produžio zadržavanje na sedam dana te je sproveden u zatvor.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.
 
Prometna nesreća u Potnjanima

U Potnjanima se u nedjelju u 3,20 sati dogodila prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 20-godišnjaka iz Potnjana koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika, evidentirana je koncentracija od 1,01 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.250 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo